Sosuri

#sos #apa #zahar #mure # brandy # amidon #retete mure

Sos de brandy si mure

Sosul de mure si brandy este un preparat dulce si parfumat, care poate fi folosit cu succes la diverse preparate : inghetata , cheesecake , clatite, placinte etc. Profita de fructele proaspete ale verii pentru a pregati un sos delicios.
 

Ingrediente pentru sosul de mure si brandy
 

  • 4 cani mure proaspete
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura brandy
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1/4 cana apa.
     

Cum se prepara sosul de mure si brandy
 

Pune murele intr-o tigaie, impreuna cu zaharul si brandy-ul. Lasa-le sa fiarba pana cand dau in clocot.

Dupa ce fructele s-au inmuiat, cam in 10 minute, pune amidonul de porumb in apa pentru a-l dizolva. Apoi toarna compozitia in tigaie si amesteca.

Lasa sosul sa fiarba in continuare, pana cand se ingroasa si capata consistenta dorita.
 

Cum se serveste sosul de mure si brandy
 

Se serveste peste diverse preparate, branza, peste, inghetata, prajituri etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete