Vopsirea oualor de Paste

#vopsire oua paste #vopsire oua #oua paste #paste #tendinte vopsire oua #tehnici vopsire oua

11 moduri creative de a decora ouale de Paste

Anul acesta de Paste incearca sa iesi din tipare, decorand ouale intr-un mod creativ. Pe langa ouale pe care le pregatesti folosind metoda clasica, mergi si pe variante inedite ce folosesc materiale naturale sau pe decoruri inspirate de natura.

1. Bomboane din ouale de Paste

 

Scufunda bucati de vata in culori pastelate si sclipici si aplica-le pe oua. Ouale de Paste vor arata ca un desert delicios cu aer de primavara.

2. Oua de aur

Una dintre tendintele din acest an este sa pui pe masa pascala si cosul cu ouale de aur. Foloseste vopsea aurie sau culoarea bronzului pentru a obtine niste mici opere de arta. Poti face mici crapaturi in varful oualor in care sa pui floricele sau alte plante verzi.

3. Oua dantelate

Iti vei surprinde in mod sigur invitatii la masa de Paste, daca pe masa vei aseza oua care par pictate manual. Aplica dantela fina pe oua, apoi cu un marker subtire urmeaza modelul de pe aceasta pentru a desena oul.

4. Oua inspirate din natura

Anul acesta mizeaza pe natural chiar si cand este vorba de modul in care vei decora ouale de Paste. Culege flori si plante mici din gradina si leaga-le in buchetele mici de fiecare ou fiert, pe care nu ai aplicat niciun fel de vopsea.

5. Oua cactus

O idee simpla si de efect sunt ouale cu aspect de cactus. Deseneaza cu o carioca subtire un cactus stilizat pe ou si aplica in varf hartie colorata care imita floarea acestei plante deosebite.

6. Oua ananas

Aceasta idee va fi apreciata de toti cei prezenti in jurul mesei festive, de la mic la mare. Ouale de Paste pot arata ca niste ananasi in miniatura daca vei colora coaja in galben, iar in varf aplici hartie verde taiata asemenea frunzelor deliciosului fruct.

7. Oua in baloane

Pastele e un motiv de sarbatoare, asa ca de ce nu ai aduce si ceva distractie la intalnirea cu prietenii? Alege cateva baloane colorate, fara sa le umfli, si pune in fiecare cate un ou fiert. Toata lumea se va amuza de aceasta idee inedita.

8. Oua cu monograma

Asaza pe fiecare farfurie de pe masa cate un ou decorat cu initiala invitatului ce va sta acolo. Poti colora ouale cu vopsea obisnuita si dupa ce aceasta s-a uscat, scrie cu un marker auriu literele de mana.

9. Oua salata

O alta idee simpla si usor de pus in practica, ce va aduce si mai multa prospetime pe masa festiva de Paste: coloreaza ouale in culoarea verde crud, apoi cu varful unui stilou special cu vopsea alba deseneaza mici vene, pentru a da aspect de ”salata” oualor.

10. Oua marmorate

Poti folosi orice culoare de lac de unghii pentru a face acest design ce imita marmura, dar albastrul indigo arata deosebit de frumos pe ouale cu coaja alba.

11. Oua cu pene

Daca alegi pentru masa festiva de Paste un decor rustic, cateva oua pe care aplici cate o pana este tot ce ai nevoie pentru a completa tabloul.

Surse foto: countryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului