Vopsirea oualor de Paste

#fierbere oua #oua paste #fierbere oua paste

Cat timp trebuie sa fierbi ouale pentru Paste. Greseala pe care sa o eviti

Te-ai intrebat vreodata cum se fierb corect ouale pentru Paste, astfel incat sa iasa perfecte? Iata cateva trucuri de care sa tii cont.

 

Pune ouale in apa inainte de a pune oala pe foc. In acest fel ouale se incazesc treptat, odata cu apa, si eviti ca acestea sa se sparga. Sansele ca ouale sa se sparga daca sunt puse in apa in momentul in care aceasta da in clocot sunt foarte mari.

Ouale se asaza intr-un vas incapator, astfel incat sa nu stea suprapuse, apoi se acopera cu apa. Se pune cratita la fiert si, cand apar bule pe marginea apei iar ouale incep sa se miste usor, se opreste focul, se acopera cratita si se cronometreaza: pentru oua moi, se lasa 3 minute; pentru oua tari, 12-15 minute. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete