Vopsirea oualor de Paste

#fierbere oua #oua paste #fierbere oua paste

Cat timp trebuie sa fierbi ouale pentru Paste. Greseala pe care sa o eviti

Te-ai intrebat vreodata cum se fierb corect ouale pentru Paste, astfel incat sa iasa perfecte? Iata cateva trucuri de care sa tii cont.

 

Pune ouale in apa inainte de a pune oala pe foc. In acest fel ouale se incazesc treptat, odata cu apa, si eviti ca acestea sa se sparga. Sansele ca ouale sa se sparga daca sunt puse in apa in momentul in care aceasta da in clocot sunt foarte mari.

Ouale se asaza intr-un vas incapator, astfel incat sa nu stea suprapuse, apoi se acopera cu apa. Se pune cratita la fiert si, cand apar bule pe marginea apei iar ouale incep sa se miste usor, se opreste focul, se acopera cratita si se cronometreaza: pentru oua moi, se lasa 3 minute; pentru oua tari, 12-15 minute. 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vopsirea-oualor-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.