Vopsirea oualor de Paste

#oua de paste #oua paste #retete paste

Cum pregatim ouale pentru vopsit

Fie ca decizi sa vopsesti oua in stil traditional, fie ca vrei sa le decorezi pentru un aranjament inedit sau un cadou personalizat , de pregatirea lor depinde reusita lucrarii. Afla cum sa fierbi ouale, cum sa le golesti de continut si cum sa le tratezi pentru ca rezultatul final sa ia ochii tuturor.

Pregatirea pentru fierbere

Deoarece Pastele este o sarbatoare a traditiilor, incepe cu o tehnica probata din bunici. Verifica daca ouale sunt vechi sau proaspete, scufundandu-le intr-un vas cu apa. Cele vechi se vor ridica la suprafata, iar cele proaspete se vor scufunda. Se spune ca este bine sa tii oul 2-3 zile inainte de a-l fierbe, pentru a se curata usor de coaja. Ouale proaspete, fierte in aceeasi zi, pot deveni lipicioase si dificil de curatat.
Cauza principala a spargerii oualor in timpul fiertului, o reprezinta temperatura acestora. Este bine sa le scoti de la frigider cu o seara inainte, pentru ajunge la temperatura camerei pana dimineata.

Curata ouale cu apa calduta si detergent . Poti folosi detergent de haine sau de vase. Spala-le cu un burete si limpezeste-le apoi cu apa si otet pentru a nu ramane urme de detergent si pentru a se prinde cat mai uniform culoarea.

Aseaza-le apoi in pozitie orizontala intr-un vas cu apa, pentru a se alege bula de aer pe margine, si nu la capete. Astfel, iti vei uimi toti musafirii la concursul de ciocnit oua.

Fierbe-le intr-un singur strat, la foc mic pentru a evita spargerea lor sau fierberea inegala (cele de jos vor fierbe mai repede decat cele de deasupra). Ouale de Paste se fierb in general 10 – 12 minute pentru a fi cat mai tari si usor de curatat.

Golirea continutului

Daca vrei sa ornezi oua pentru decor sau pentru a le face cadou prietenilor, este bine sa le golesti mai intai de continut. Iti va fi mult mai usor sa le manevrezi si le vei putea pastra mai multi ani.

Cu ajutorul unui ac realizeaza cate o gaura la cele doua capete ale oului. Largeste orificiul cu varful unui cutit. Foloseste o scobitoare sau un ac de seringa pentru a sparge galbenusul si a omogeniza continutul. In continuare, poti apela la una din urmatoarele tehnici:

1. Scoate continutul cu ajutorul unei seringi. Operatiunea este destul de dificila, asa ca va trebui sa folosesti o seringa mare, cu ac gros, deoarece compozitia este densa. „Statisticile” arata ca primele trei incercari se vor solda cu esec, insa cu rabdare si indemanare iti vei imbunatati si perfectiona abilitatile.

2. Impinge continutul oului cu ajutorul unei pompite (pipete mai mari) pozitionate in dreptul unuia dintre orificii. De asemenea, poti folosi pompita respectiva si pentru a spala ulterior oul. Daca nu ai la indemana aceasta ustensila, atunci nu ramane decat sa apelezi la metoda clasica: suflatul. Unii spun ca este usor, altii ca va trebui sa mananci bine in ziua respectiva. Oricum, da fuga la farmacie inainte si cumpara o seringa sau o pipeta pentru siguranta.

Dupa eliminarea interiorului trebuie sa speli bine oul. Abordeaza aceeasi tehnica folosita initial, sau pune oul intr-un pahar cu apa si apoi pozitioneaza-l sub jetul de apa rece, avand grija ca apa sa curga pe jumatate din orificiul creat, astfel incat cealalta jumatate sa permita aerului sa iasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului