Vopsirea oualor de Paste

#retete paste #oua paste #oua vopsite #oua in coji de ceapa

Oua de Paste in haine de ceapa

Pentru un mod eco de a colora ouale, dar si ceva diferit fata de anii precedenti, iti recomandam ouale in "haine de ceapa". Poti folosi coji de ceapa rosie sau galbena, in functie de culoarea pe care vrei sa o obtii. Aceste oua nu vor pata hainele sau mainile si nici nu trebuie sa alergati din magazin in magazin pentru a gasi vopseaua potrivita.

Pentru inceput, ar trebui sa incepi sa pastrezi inca de pe acum toate cojile uscate de la cepele pe care le folosesti la mancare.
 

De ce ai nevoie pentru a pregati oua de Paste in haine de ceapa:
 

  • Oua
  • Coji uscate de ceapa (rosie sau galbena)
  • Prosoape de hartie
  • Ata sau elastice
  • Ulei de gatit.


Cum sa pregatesc ouale de Paste in haine de ceapa:
 

Acopera oul nefiert cu coji de ceapa, dupa care infasoara-l bine intr-un prosop de hartie. Dupa ce te asiguri ca este infasurat bine, leaga-l folosind ata de papiota sau elastice.

Dupa ce ai procedat la fel cu toate ouale, pune-le la fiert in apa rece. Pentru ca ouale sa nu crape la fiert, ar fi bine ca apa in care asezi ouale sa fie adusa la temperatura camerei iar focul trebuie sa fie mediu spre mic.

Lasa-le la fiert pana dau in clocot. Imediat ce apa a ajuns la fierbere , stinge focul, acopera vasul cu un capac sau o farfurie si lasa-l 10-15 minute pentru ca ouale sa fie tari.

Nu exista ideea de “ ou fiert in exces”, asa ca le poti lasa mai mult de 15 minute, ca sa te asiguri ca sunt tari, tari.

Dupa ce a expirat timpul de fierbere, pune vasul sub jet de apa rece si lasa-l un minut-doua pentru ca ouale sa se decojeasca mai usor. Odata racite si “dezbracate” de ceapa, ouale pot fi lustruite cu ajutorul unui prosop de hartie inmuiat in putin ulei de gatit.

Oul in haine de ceapa trebuie sa aiba un efect frumos de marmura, dar nu te speria daca acea culoare nu este uniforma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete