Aperitive

#rosii #masline #chec #sparanghel #chec aperitiv

Chec-aperitiv cu sparanghel, rosii uscate si masline

Checul-aperitiv cu sparanghel, rosii uscate si masline este ideal pentru evenimentele festive, cu multi invitati. Este gustos si se prepara repede.

Ingrediente pentru checul-aperitiv cu sparanghel, rosii uscate si masline


100 ml ulei de masline
250 grame sparanghel tocat
200 grame faina
10 grame cimbru
3 oua
100 ml lapte
50 grame masline fara samburi
100 grame rosii uscate tocate
100 grame parmezan ras.

Cum se prepara checul-aperitiv cu sparanghel, rosii uscate si masline

Incinge cuptorul la 190 de grade. Unge cu ulei o forma de chec si tapeteaza cu hartie de copt. Fierbe sparanghelul in apa fierbinte cu sare. Cand este gata, scurge bine.

Intr-un bol amesteca faina cu cimbrul. In centru adauga ouale, laptele si uleiul. Amesteca bine, pana obtii un aluat consistent.

Pastreaza cateva bucati de sparanghel si masline. Adauga restul in aluat. Amesteca bine. Adauga api si rosiile si doua treimi din parmezan. Toarna aluatul in tava. Adauga pe deasupra sparanghelul si maslinele si presara restul de parmezan.

Da la cuptor pentru 40 de minute.

Cum se serveste checul-aperitiv cu sparanghel, rosii uscate si masline

Checul-aperitiv cu sparanghel, rosii uscate si masline se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului