Ouale coapte in tartine din ciuperci reprezinta un aperitiv inedit si foarte gustos. Iti vei impresiona musafirii cu aceste delicii, mai ales daca le vei servi imediat dupa ce le-ai scos din cuptor. Aceste tarte pot fi servite si cu diverse sortimente de branza si vin.
Ingrediente pentru oua coapte in tartine cu ciuperci
Pentru aluat:
- 75 grame unt
- 180 grame faina
- 40 grame parmezan ras
Pentru umplutura:
- 6 oua
- 25 grame ciuperci porcini
- 350 grame ciuperci
- 75 grame unt
- 2 cepe rosii, tocate
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite suc de lamaie
- patrunjel
- 25 grame parmezan ras
- sare
- piper.
Cum se prepara ouale coapte in tartine din ciuperci
Aseaza ciupercile porcini intr-un bol si toarna peste ele o cana cu apa fierbinte. Lasa ciupercile in apa fierbinte timp de 30 de minute. Intre timp, amesteca ingredientele pentru aluat. Cand este gata aluatul, pune-l intr-o punga la rece, timp de 30 de minute.
Incalzeste 50 de grame de unt intr-o tigaie. Adauga ceapa tocata si usturoiul si amesteca pana cand se inmoaie. Taie ciupercile fin si adauga-le peste ceapa si usturoi, inclusiv ciupercile porcini. Adauga si restul de unt si lasa totul pe foc pana cand ciupercile se inmoaie. Adauga apoi sucul de lamaie si patrunjelul. Da focul mai mare si lasa totul pe foc, pana cand tot lichidul se evapora, iar mixtura capata consistenta.
Incalzeste cuptorul si unge formele de tarta cu unt . Umple fiecare forma cu aluat. Da formele cu aluat la frigider pentru cateva minute. Dupa ce le scoti din frigider, da formele la cuptor, timp de 15 - 20 de minute, pana cand aluatul devine auriu si crocant. Umple apoi fiecare tarta cu compozitia de ciuperci. Sparge apoi cate un ou in fiecare forma. Deasupra oul preasara putin parmezan ras. Da apoi tartele la cuptor pentru 15 minute.
Cum se servesc ouale coapte in tartine din ciuperci
Ouale coapte in tartine din ciuperci se servesc calde, imediat dupa ce le-ai scos din cuptor.