Placinta cu feta si legume este satioasa, potrivita pentru mesele in familie. Se serveste simpla, sau cu o salata de rosii .
Ingrediente pentru placinta cu feta si legume
- 600 grame dovleac, taiat in cubulete
- 60 ml ulei de masline
- 2 bucati de praz tocat
- 2 catei de usturoi
- 200 grame orez
- 375 ml supa de pui
- 100 grame feta
- 50 grame masline tocate
- 70 grame rosii uscate
- 20 grame oregano
- 125 ml smantana
- 125 grame unt
-
aluat foietaj.
Cum se prepara placinta cu feta si legume
Aseaza cuburile de dovleac pe o tava si stropeste cu putin ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper. Da la cuptor pentru 15 minute.
Incinge uleiul de masline si caleste prazul si usturoiul. Adauga orezul si supa de pui. Lasa pe foc pana da in clocot. Mai lasa apoi pe foc inca 15 minute.
Transfera compozitia intr-un bol. Adauga dovleacul, feta, maslinele, rosiile, oregano si smantana. Amesteca bine .
Aseaza aluatul intr-o tava unsa. Rastoarna compozitia peste aluat. Deasupra aseaza a doua foaie de aluat. Unge aluatul cu unt topit. Da tava la cuptor pentru 50 de minute.
Cum se serveste placinta cu feta si legume
Placinta cu feta si legume se serveste ca atare.