Ingrediente pentru salata de vinete ateniana
- o vanata mare
- o rosie
- o ceapa
- 2 linguri de patrunjel proaspat
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 linguri de otet din vin alb
- 1/2 ceasca de branza feta
- sare
Cum se prepara salata de vinete ateniana
Coace vanata pe o plita incinsa sau pe un gratar timp de 15 minute, pana cand se inmoaie, intorcand-o des pe toate partile. Indeparteaza-i coaja si toaca pulpa, asa cum procedezi si in cazul salatei de vinete obisnuite.
Pune-o intr-un bol alaturi de rosia si ceapa tocate, adauga patrunjelul maruntit, uleiul de masline, otetul si sarea si incorporeaza branza feta. Amesteca bine ingredientele si lasa-le la racit timp de o ora.
Cum se serveste salata de vinete ateniana
Salata de vinete ateniana se serveste rece, alaturi de cateva felii de paine prajita. Poti adauga cateva masline, pentru un plus de savoare.
Sursa foto: flickr.com