Bauturi

#cea mai buna limonada #retete limonada #limonada

Cum prepari cea mai buna limonada. Trucuri pe care trebuie sa le stie toate gospodinele

In sezonul estival, limonada este una dintre bauturile cele mai cautate. Se prepara usor, din ingrediente naturale si este foarte sanatoasa. Pentru a prepara cea mai buna limonada ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

  • Lamaie si lime cu coaja subtire, zemoase
  • Apa plata sau minerala dupa preferinte
  • Menta
  • Zahar sau miere
  • Optional: Suc de zmeura sau merisoare.
  • Si gheata

Sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a prepara cea mai savuroasa limonada

- alege lamai netratate. In cazul in care nu esti sigur spala lamaile cu un burete si cu apa calda. Taie-le apoi felii subtiri si scoate samburii.

- la un pahar de 250 pana la 300 ml si cantarim in el aproximativ 70 g de lamaie. Adaugam in pahar 30 g zahar.

- piseaza lamaia cu zaharul pana iese tot sucul. Aceasta metoda este deosebita fata de cea clasica, pentru ca extragem in plus uleiurile aromatice din coaja, ceea ce dau o aroma intensa si deosebita bauturii noastre. Nu vom obtine niciodata acelasi gust si aroma doar din pulpa lamaii. Apoi adaugam gheata si apa plata sau minerala dupa preferinta.

Inlocuiti jumatate din cantitatea de lamaie cu lime si adaugati in plus cateva frunze de menta. Coaja de lime si menta zdrobite, adauga arome noi intense si foarte imbietoare. Ceea ce trebuie sa stiti este ca aceasta limonada trebuie preparata si consumata pe loc. Nu se poate pastra la frigider deoarece in maxim o ora isi schimba gustul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare