Pentru ca suntem in postul Craciunului si poate nu stii ce sa mai gatesti, iti propunem o reteta de supa-crema de conopida savuroasa, care se pregateste foarte usor si rapid.
Ingrediente pentru supa-crema de conopida de post:
- 1 conopida mare
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 2 cartofi medii
- 1 legatura de marar
- sare, piper si ulei
Cum se prepara supa-crema de conopida de post:
Taie bucatele micute conopida si morcovul, stropeste-le cu putin ulei si da-le la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp, caleste ceapa impreuna cu usturoiul, pentru aproximativ 1 minut. Adauga peste ele cartofii taiati cubulete si cateva cani de apa. Lasa compozitia sa fiarba 10-15 minute, apoi adauga morcovii si conopida. Mai lasa ingredientele pe foc 10 minute, apoi strecoara legumele si paseaza-le. Amesteca piureul de legume cu supa, asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste supa-crema de conopida de post:
Supa-crema de conopida de post se serveste calda, presarata cu marar din belsug.
Sursa foto: myrecipes.com
Autor: Ana Ionescu