Ciorbe & Supe

#supa toamna #supa mazare #supa dovlecei # retete supa #supa crema #supa

Supa crema de dovlecei si mazare, ideala in zilele racoroase de toamna

Cine nu isi doreste sa ajunga acasa seara si sa se incalzeasca cu o supa delicioasa? Poti prepara o supa de dovlecei si mazare, perfecta pentru a te incalzi in zilele friguroase de toamna. In plus este foarte satioasa si sanatoasa in acelasi timp.

 

Ingrediente pentru supa crema de dovlecei si mazare

  • 3 dovlecei de marime medie
  • 200g mazare
  • 3 cartofi curatati de coaja si taiati in cuburi
  • 2 morcovi
  • ¼ telina
  • 1 ceapa alba, medie
  • 1 ardei gras verde sau galben
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 litru supa de pui sau de legume
  • 200g smantana de gatit
  • sare
  • piper
  • o legatura patrunjel

Cum se prepara supa crema de dovlecei si mazare

Curata legumele de coaja si taie-le cubulete, de marime egala. Toaca ceapa marunt si piseaza usturoiul foarte bine.

Intr-o oala adauga uleiul si pune ceapa si usturoiul la calit. Cand incep sa se inmoaie adauga ardeiul gras, telina, morcovul si mazarea. Caleste-le impreuna timp de doua minute apoi adauga supa si o lingurita de sare. Dupa ce legumele dau in clocot adauga cartofii. Lasa legumele sa fiarba pana cand sunt aproape gata, apoi adauga si dovleceii.

Stinge supa si las-o sa se raceasca putin, apoi paseaza legumele cu ajutorul blenderului. Daca supa este prea groasa adauga apa pana obtii consistenta dorita. Adauga smantana si pune supa din nou la fiert. Asezoneaza cu sare si piepr dupa gust. Dupa ce da in clocot timp de doua minute, adauga patrunjelul tocat marunt si stinge focul.

Cum se serveste supa crema de dovlecei si mazare

Serveste supa crema de dovlecei si mazare, cu parmezan ras pe deasupra si crutoane de paine.

Sursa foto: 12tomatoes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare