Supa crema de morcovi este usor de pregatit si foarte gustoasa. Este potrivita si pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni. Se serveste calda, cu crutoane.
Ingrediente pentru supa crema de morvoci
- 10 ml ulei de masline
- 100 grame ceapa tocata
- 900 grame morcov, tocat
- 400 ml supa de legume
- 200 ml lapte de soia
- marar uscat
-
sare
-
piper.
Cum se prepara supa crema de morcovi
Intr-o tigaie incinge uleiul. Adauga ceapa si lasa pe foc pana se inmoaie. Adauga apoi morcovii, supa de legume, laptele de soia, 2 linguri de marar, sarea si piperul. Lasa supa sa fiarba timp de 25 - 30 de minute.
Ia apoi de pe foc si lasa sa se raceasca timp de 5 - 10 minute. Cu ajutorul unui blender, amesteca supa, pana obtii o crema omogena.
Pune din nou supa pe foc. Adauga putin marar, sare si piper. Mai lasa pe foc 15 minute.
Cum se serveste supa crema de morcovi
Supa crema de morcovi se serveste ca atare. O poti servi si cu crutoane.