Budinca cu banane si stafide este un desert usor de preparat si foarte gustos. Pentru prepararea ei poti folosi si cozonac mai vechi. Se serveste atat simpla, cat si cu sos de ciocolata si inghetata.
Ingrediente pentru budinca cu banane si stafide
- 10 grame unt, la temperatura camerei
- 2 oua
- 5 ml extract de vanilie
- sare
- 100 grame zahar
- 500 ml lapte
- 350 grame croissante taiate in bucati mari
- 3 banane feliate
- 100 grame stafide.
Cum se prepara budinca cu banane si stafide
Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge cu unt o tava pentru budinca.
Intr-un bol amesteca ouale cu extractul de vanilie, sare si zahar pana sunt bine combinate . Adauga si laptele si amesteca bine.
Incorporeaza in compozitie si bucatile de croissant , feliile de banana si stafidele. Amesteca incet pana se combina. Lasa cateva minute deoparte, pana croissantele absorb lichidul.
Transfera amestecul in tava. Pe deasupra mai presara putin zahar si da tava la cuptor timp de 60 de minute.
Inainte de a servi, lasa sa se raceasca 10 minute.
Cum se serveste budinca cu banane si stafide
Budinca cu banane si stafide se serveste ca atare sau cu o cupa de inghetata de vanilie si sos de ciocolata.