Deserturi

#retete usoare # budinca de orez #budinca #desert #retete #retete rapide

Budinca de orez cu nuca de cocos, un desert delicios pe care trebuie sa-l incerci

Budinca de orez cu nuca de cocos este un desert delicios ce se prepara foarte usor. Este desertul perfect pentru intreaga familie, pe care il puteti savura de la mic la mare, in timp ce va uitati la filmul preferat.

Ingrediente pentru budinca de orez cu nuca de cocos

  • 2 fire de lemongrass
  • ½ baton de vanilie
  • 480 ml lapte
  • 480 ml apa
  • 1 cana orez
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 1 nuca de cocos

Cum se prepara budinca de orez cu nuca de cocos

Taie capetele lemongrass-ului, apoi decojeste primele doua straturi. Mijlocul ramas, se zdrobeste cu ajutorul unui cutit mare sau cu un facalet pentru e elibera uleiurile continute de aceasta. Adauga apoi lemongrassul intr-o cratita incapatoare.

Taie apoi pastaia de vanilie pe lung si scoate-i semintele cu ajutorul unui cutit. Adauga atat semintele cat si pastaia ramasa in oala, peste lemongrass, impreuna cu laptele, apa, orezul, laptele de cocos, zaharul, scortisoara si nucsoara.

Adu totul la punctul de fierbere apoi da focul la minim si lasa totul sa fiarba pana cand orezul este bine fiert si capata textura unei budinci.

Amesteca constant in compozitie pentru a nu se lipi.

Intre timp, cu ajutorul unui ciocan incearca sa spargi coaja nucii de cocos, batand-o usor de la un capat la altul. Incearca sa o decojesti cu grija, deasupra unui castron, pentru a nu pierde apa din aceasta.

Cu ajutorul curatatorului pentru legume, rade miezul nucii de cocos astfel incat sa obtii fasii subtiri. Adauga fasiile de nuca de cocos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacele pana se rumenesc, la cuptorul incins la 200 de grade Celsius.

Cum se serveste budinca de orez cu nuca de cocos

Serveste budinca de orez cu nuca de cocos calda, sau la temperatura camerei, cu fulgi de nuca de cocos presarati pe deasupra.

Sursa foto: styleathome.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.