Checul cu visine este un desert delicios, usor de preparat si potrivit pentru gustarea de la cafea sau ceai . Il poti servi si cu diverse sosuri dulci sau dulceturi.
Ingrediente pentru checul cu visine
- 300 grame faina
- 10 grame praf de copt
- 5 grame bicarbonat de sodiu
- 200 grame unt
- 250 grame zahar
- 10 ml extract de vanilie
- 5 grame coaja rasa de lamaie
- 2 oua
- 200 grame smantana
- 300 grame visine fara samburi
- 100 grame nuci tocate
- 5 grame scortisoara.
Pentru glazura:
- 10 grame zahar
- 10 grame scortisoara.
Cum se prepara checul cu visine
Intr-un bol amesteca faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. In alt bol amesteca untul cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
Incorporeaza treptat in compozitie si ouale, amestecand continuu.
Adauga apoi treptat faina si smantana. Amesteca bine, pana obtii o compozitie fina.
In alt bol amesteca visinele, nucile, 2 linguri de zahar si scortisoara.
Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de chec . Aseaza in tava jumatate din compozitia cu visine. Deasupra toarna aluat, apoi restul de visine. Ultimul strat trebuie sa fie din aluat.
Intr-un bol amesteca zaharul si scortisoara pentru glazura. Presara aceasta glazura peste chec.
Da tava la cuptorul incins pentru o ora.
Lasa sa se raceasca complet inainte de a servi.
Cum se serveste checul cu visine
Checul cu visine se serveste ca atare.