Nutella este o crema de ciocolata fina si gustoasa, potrivita pentru micul dejun sau pentru diverse prajituri. Se prepara foarte repede si poate fi pastrata la frigider timp de o saptamana.
Ingrediente pentru nutella de casa
- 40 de grame cu migdale
- 160 grame alune
- 400 ml lapte
- 60 grame lapte praf
- 40 grame miere
- 170 grame ciocolata amaruie
- 140 grame ciocolata cu lapte
-
sare.
Cum se prepara nutella de casa
Aseaza pe o tava migdalele si alunele si da la cuptor pentru 15 minute. Incalzeste laptele si adauga laptele praf, mierea si un praf de sare. Lasa pe foc pana incepe sa fiarba.
Intr-o cratita topeste ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte.
Macina migdalele si alunele. Amesteca-le cu ciocolata topita. Adauga compozitia cu lapte si amesteca bine.
Transfera apoi ciocolata in borcane si da la frigider pentru cateva ore.
Cum se serveste nutella de casa
Nutella de casa se serveste ca atare, sau in compozitia prajiturilor.