Deserturi

# retete dietetice #retete tort #retete desert # tort morcovi # tort mascarpone #desert morcovi

O reteta fara faina pentru sanatatea si silueta ta: tort de morcovi cu mascarpone

Fie ca ai o sensibilitate la gluten sau pur si simplu nu iti plac deserturile care contin faina, noi iti oferim o reteta unui desert delicios, care cu siguranta nu-ti va afecta silueta. Asa ca, daca ai pofta de ceva dulce si revigorant, dar nu ai timp, iata ca am gasit reteta ideala care nu necesita mult timp de preparare:

Tort de morcovi cu glazura de mascarpone

Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 oua, galbenusul separat de albus
  • 1/8 lingurita crema de tartar 
  • 1 cana plus 2 linguri de zahar
  • coaja de la o portocala medie
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita de sare
  • 2 lingurite extract de vanilie pura
  • 4 morcovi mari rasi (aproximativ 2 cesti de morcov ras)
  • 1-3/4 cani faina de migdale 

Pentru glazura de mascarpone:

  • 1 ceasca smantana
  • 1 cutie de branza mascarpone la temperatura camerei
  • 1/2 cana de zahar pudra

Mod de preparare tort de morcovi cu glazura de mascarpone:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se unge o tigaie cu ulei si faina, apoi intr-un castron se amesteca albusurile de ou si crema de tartar, se adauga apoi cele doua linguri de zahar. Intr-un castron separate se combina o cana de zahar cu galbenusurile de ou, coaja de portocala, scortisoara, sare si vanilie. Se bate la viteza medie-mare pana cand amestecul devine unul omogen.

Se adauga peste acest amestec morcovul ras si o treime din albusurile oualor. Pune apoi treptat restul albusurilor de oua si faina de migdale. Se toarna aluatul in vasul pe care l-ati pregatit anterior. Se baga la cuptor 45 de minute. Dupa coacere, blatul se pune la rece, iar intre timp se prepara glazura.

Cu mixerul la viteza medie se bate samntana, iar intr-un castron separat se amesteca branza mascarpone cu zaharul pudra pana amestecul devine omogen. Petse acest amestec se toarna samnatana si se amesteca. Crema se intinde peste blatul care s-a racit.

Cum se serveste tortul de morcovi cu glazura de mascarpone

 

Prajitura se poate servi ca o gustare intre mese sau pur si simplu cand ai pofta de ceva dulce dupa una din mesele principale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare