Deserturi

#prajitura de ciocolata #prajitura #ciocolata

Prajitura de ciocolata din doua ingrediente. Reteta ideala cand ai musafiri neasteptati

Ai musafiri neasteptati si vrei sa-I servesti cu ceva bun? Sau pur si simplu ti-e pofta de ceva dulce si sanatos, dar care sa nu fie complicat de preparat? Avem reteta perfecta pentru tine! O prajitura din doar doua ingrediente pe care le ai deja in casa!

Ai nevoie de:

  • 6 oua
  • 300 g de ciocolata neagra

Cum se prepara

Taie ciocoata marunt si topeste-o la bain-marie, amestecand frecvent. Cand este gata, ia bolul de pe foc si pune-l pe o carpa. Asteapta putin pana cand ciocolata se mai raceste, insa in acest timp amesteca din cand in cand pentu a nu se forma o pojghita la suprafata.

In doua boluri curatee, separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu putina sare, pana se intaresc bine. 

Cu ajutorul unui mixer incorporeaza treptat galbenusurile in ciocolata topita, amestecand foarte bine dupa fiecare. Cand ai obtinut o compozitie omogena si pufoasa, opreste mixerul. Incorporeaza albusul in doua reprize, amestecand usor cu lingura, pentru a nu-si pierde aerul. Trebuie sa obtii o compozitie foarte pufoasa.

Tapeteaza o tava cu diametrul de 18 cm cu hartie de copt. Unge hartia cu putin unt sau ulei si toarna compozitia in aceasta. Coace prajitura timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 160 de grade.

Serveste prajitura rece. O poti decora cu fructe de padure sau cu putin zahar pudra.

Sursa foto:  thepetitecook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare