Ai nevoie de:
- 6 oua
- 300 g de ciocolata neagra
Cum se prepara
Taie ciocoata marunt si topeste-o la bain-marie, amestecand frecvent. Cand este gata, ia bolul de pe foc si pune-l pe o carpa. Asteapta putin pana cand ciocolata se mai raceste, insa in acest timp amesteca din cand in cand pentu a nu se forma o pojghita la suprafata.
In doua boluri curatee, separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu putina sare, pana se intaresc bine.
Cu ajutorul unui mixer incorporeaza treptat galbenusurile in ciocolata topita, amestecand foarte bine dupa fiecare. Cand ai obtinut o compozitie omogena si pufoasa, opreste mixerul. Incorporeaza albusul in doua reprize, amestecand usor cu lingura, pentru a nu-si pierde aerul. Trebuie sa obtii o compozitie foarte pufoasa.
Tapeteaza o tava cu diametrul de 18 cm cu hartie de copt. Unge hartia cu putin unt sau ulei si toarna compozitia in aceasta. Coace prajitura timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 160 de grade.
Serveste prajitura rece. O poti decora cu fructe de padure sau cu putin zahar pudra.
Sursa foto: thepetitecook.com