Deserturi

#prajitura de post cu malai #Chef Florin Dumitrescu #prajitura cu malai #retete de post

Prajitura de post cu malai. Reteta lui Chef Florin Dumitrescu

Nu stii ce desert sa mai prepari si doresti o prajitura de post? Chef Florin Dumitrescu are cateva preparate dulci de post, care cu siguranta de vor incanta si iti vor face cu ochiul. Sunt delicioase, iar una dintre cele mai cautate este prajitura de post cu malai. Este usor de preparat si foarte accesibila.

 

De ce ai nevoie pentru prepararea prajiturii de post cu malai:

100 de grame de malai, 200 de grame de faina, zahar pudra, 150 de grame. La aceste ingrediente se mai adauga praf de copt, un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu, lapte de migdale, cam 300 de mililitri o portocala si coaja acesteia.

Pentru insiropare vei mai avea nevoie de sirop de zahar, suc de portocale si patru lingurite de zahar pudra.

Cum se prepara prajitura de post cu malai

Cerne malaiul, zaharul pudra si faina cu o sita. Pune-le apoi intr-un vas si amesteca-le cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si adaugati laptele de migdale. In acelasi vas bateti bine compozitia, la care adaugati treptat si cojile de la portocala curatata.

Intr-o tava, tapetata cu foaie de copt, puneti compozitia pe care tocmai ati facut-o si bagati-o a cuptor. Va trebui sa stea la o temperatura de 170 de grade, pentru maxim 30 de minute. Cat timp aveti prajitura de post cu malai la cuptor aveti timp sa pregatiti si siropul de zahar, cu inredintele deja mentionate mai devreme.

Dupa ce trec cele 30 de minute de coacere, scoateti prajitura de post cu malai din cuptor si turnati siropul peste ea, dar nu inainte de a o lasa sa se raceasca. Decorati prajitura cu cateva felii de portocale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare