De ce ai nevoie pentru prepararea prajiturii de post cu malai:
100 de grame de malai, 200 de grame de faina, zahar pudra, 150 de grame. La aceste ingrediente se mai adauga praf de copt, un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu, lapte de migdale, cam 300 de mililitri o portocala si coaja acesteia.
Pentru insiropare vei mai avea nevoie de sirop de zahar, suc de portocale si patru lingurite de zahar pudra.
Cum se prepara prajitura de post cu malai
Cerne malaiul, zaharul pudra si faina cu o sita. Pune-le apoi intr-un vas si amesteca-le cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si adaugati laptele de migdale. In acelasi vas bateti bine compozitia, la care adaugati treptat si cojile de la portocala curatata.
Intr-o tava, tapetata cu foaie de copt, puneti compozitia pe care tocmai ati facut-o si bagati-o a cuptor. Va trebui sa stea la o temperatura de 170 de grade, pentru maxim 30 de minute. Cat timp aveti prajitura de post cu malai la cuptor aveti timp sa pregatiti si siropul de zahar, cu inredintele deja mentionate mai devreme.
Dupa ce trec cele 30 de minute de coacere, scoateti prajitura de post cu malai din cuptor si turnati siropul peste ea, dar nu inainte de a o lasa sa se raceasca. Decorati prajitura cu cateva felii de portocale.