Deserturi

#ciocolata #cacao #oua #vanilie #nuci #unt #tarta #pere

Tarta cu ciocolata si pere

Tarta cu ciocolata si pere este o prajitura gustoasa, potrvita pentru ocaziile festive. Se prepara rapid si are o aroma speciala. Se serveste cu zahar pudra si frisca . O poti servi si cu sos de caramel .
 

Ingrediente pentru tarta cu ciocolata si pere
 

  • 75 grame zahar
  • 20 grame cacao
  • 80 grame nuci
  • 50 grame ciocolata neagra
  • 80 grame unt
  • 1 ou
  • aluat
  • 3 pere
  • 20 grame faina
  • 20 grame crema de vanilie
  • zahar pudra
  • frisca.
     

Cum se prepara tarta cu ciocolata si pere
 

Amesteca intr-un blender 50 grame de zahar cu cacao si nuci, pana obtii o pasta fina. Adauga ciocolata, 60 grame de unt si oul. Amesteca bine pana obtii o pasta.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga aluatul. Da tava la rece.

Taie perele in felii subtiri si amesteca cu faina si zahar. Adauga crema de vanilie si amesteca bine.

Peste aluat adauga amestecul cu ciocolata. Peste ciocolata aseaza perele. Unge apoi perele cu restul de unt topit.

Da tava la cuptor pentru 15 minute la foc mare. Da apoi focul mai mic si mai lasa tarta inca 25 - 30 de minute.
 

Cum se serveste tarta cu ciocolata si pere
 

Tarta cu ciocolta si pere se serveste pudrata cu zahar si frisca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare