Prajitura traditionala a italienilor, tiramisu a cucerit foarte multe persoane, iar bucatarii s-au intrecut in a oferi variante tot mai sofisticate, plecand de la reteta de baza.
Ingrediente pentru tiramisu cu pricomigdale
- 300 g pricomigdale
- 300 g mascarpone
- 80 g zahar pudra
- 2 oua
- 1 lingurita amaretto
- cacao (optional)
- fulgi ciocolata (optional)
Cum se prepara tiramisu la cupe cu pricomigdale
Pregateste mai intai crema. Separa albusurile de galbenusuri, apoi freaca galbenusurile cu zaharul, pana ce obtii o spuma alba. Adauga mascarpone si amaretto.
Bate albusurile spuma de bezea, apoi incorporeaza-le in compozitia anterioara.
Pune crema la rece, minim 30 de minute.
In cupe individuale, aseaza alternativ straturi de pricomigdale si crema mascarpone, pana ce epuizezi toate ingredientele.
Cum se serveste tiramisu la cupe cu pricomigdale
Serveste desertul pudrat cu cacao sau fulgi de ciocolata, dupa plac.
Sursa foto: pubsub.com