Deserturi

#retete tort #desert #tort #narcisa galbena

Tortul narcisa galbena

Tortul narcisa galbena este o prajitura usoara si gustoasa, cu un aspect elegant, care iti va impresiona cu siguranta toti musafirii!

Ingrediente pentru tortul narcisa galbena

Blat

  • 180 g zahar;
  • 120 g faina de prajituri;
  • 6 albusuri;
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie;
  • 1/2 lingurita extract de vanilie;
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • un praf de sare.

Crema

  • 6 galbenusuri;
  • putina apa calda;
  • 120 g faina de prajituri;
  • 135 g zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1/2 lingurita extract de vanilie;
  • un praf de sare.

Glazura

  • 4 lingurite faina alba;
  • 120 g zahar;
  • 220 g suc de ananas;
  • 220 g de frisca congelata;
  • un praf de sare.

Cum se prepara tortul narcisa galbena

Amesteca albusurile de oua cu vanilia si zeama de lamaie, apoi adauga zaharul treptat. Combina faina, praful de copt, sarea si adauga-le in mixtura de oua.

In alt vas, bate galbenusurile, adaugand treptat faina, zaharul, praful de copt si sarea. Dupa ce s-a uniformizat amestecul, adauga vanilia. Adauga cele doua compozitii intr-o tava de tort si coace-le timp de 40 de minute la 170 de grade Celsius.

Pentru glazura, amesteca zaharul, faina, sarea si sucul de ananas. Fierbe compozitia, iar dupa ce s-a racit, adauga frisca.

Cum se serveste tortul narcisa galbena

Tortul narcisa galbena se poate servi cu topping de ciocolata pe deasupra. Merge foarte bine alaturi de un pahar de sampanie, sau alaturi de un vin alb demidulce.

Sursa foto: livingthecountrylife.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare