Ingrediente pentru tortul narcisa galbena
Blat
- 180 g zahar;
- 120 g faina de prajituri;
- 6 albusuri;
- 1/2 lingurita zeama de lamaie;
- 1/2 lingurita extract de vanilie;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- un praf de sare.
Crema
- 6 galbenusuri;
- putina apa calda;
- 120 g faina de prajituri;
- 135 g zahar;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1/2 lingurita extract de vanilie;
- un praf de sare.
Glazura
- 4 lingurite faina alba;
- 120 g zahar;
- 220 g suc de ananas;
- 220 g de frisca congelata;
- un praf de sare.
Cum se prepara tortul narcisa galbena
Amesteca albusurile de oua cu vanilia si zeama de lamaie, apoi adauga zaharul treptat. Combina faina, praful de copt, sarea si adauga-le in mixtura de oua.
In alt vas, bate galbenusurile, adaugand treptat faina, zaharul, praful de copt si sarea. Dupa ce s-a uniformizat amestecul, adauga vanilia. Adauga cele doua compozitii intr-o tava de tort si coace-le timp de 40 de minute la 170 de grade Celsius.
Pentru glazura, amesteca zaharul, faina, sarea si sucul de ananas. Fierbe compozitia, iar dupa ce s-a racit, adauga frisca.
Cum se serveste tortul narcisa galbena
Tortul narcisa galbena se poate servi cu topping de ciocolata pe deasupra. Merge foarte bine alaturi de un pahar de sampanie, sau alaturi de un vin alb demidulce.
Sursa foto: livingthecountrylife.com