Deserturi

# preparare clatite #bucatari #clatite

Trucurile tinute secrete de bucatari. Cum sa prepari clatitele perfecte

Vrei sa prepari cele mai bune clatite? La fel precum cele preparate de cei mai iscusiti bucatari? Aromate, catifelate si pline de savoare, chiar daca nu au o umplutura? Avem pentru tine secretul prepararii celor mai gustoase clatite.

 

Bucatarii au tinut mult timp secrete modul de preparare, dar si ingredientele care dau cel mai bun gust clatitelor.

Printre ingredientele folosite de acestia, si pe care multi nu le folosesc acasa, se numara untul, aromele (vanilie si rom), precum si cojile de lamaie si portocala.

Iata de ce ai nevoie pentru a prepara clatite gustoase si catifelate:

  • 300 g de faina
  • 4 oua mari
  • 80 g de zahar brun
  • 30 g de unt topit
  • ½ l de lapte
  • 1 praf de sare
  • Esenta de vanilie
  • Esenta de rom
  • Coaja de lamaie
  • Coaja de portocala

Cum se prepara:

Inainte de a prepara clatitele, cerne faina de doua ori. In acest fel impuritatile din faina sunt eliminate, iar cocoloasele dispar. Daca faina are cocoloase, acestea vor striga gustul si aspectul clatitelor.

De cele mai multe ori, cand prepari clatitele acasa, amesteci toate ingredientele odata si adaugi faina, treptat, la final. Renunta la acest obicei daca vrei clatite catifelate.

Bucatarii iscusiti amesteca ingredientele pe rand. Faina bine cernuta se adauga intr-un castron, impreuna cu zaharul si sarea. Se amesteca bine pentru omogenizare.

Intr-un alt vas adauga laptele si ouale si mixeaza totul bine pana la omogenizare. , apoi adauga laptele si ouale batute impreuna. Apoi, cu ajutorul unei linguri, amesteca usor in compozitia umeda, adaugand treptat amestecu de faina.

La final adauga coaja de lamaie si de portocale, precum si esenta de vanilie si de rom, dupa gust.

La final, adauga untul topit, dar nu fierbinte. Amesteca foarte bine folosind doar lingura.  

Pentru a prepara clatitele este foarte important sa folosesi o tigaie speciala, nonaderenta, astfel incat sa nu le permita clatitelor sa se lipeasca. Unge usor tigaia cu foarte putin unt sau ulei si las-o sa se incinga. Adauga o parte din aluat cu ajutorul unui polonic si intinde aluatul bine,a astfel icnat sa fie subtire, dar uniform.

Cand sunt gata, serveste-le imediat cu toppingul preferat!

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare