Dulceturi & Conserve

#retete #culinar #muraturi #ardei

Ardei iuti in otet

Din seria muraturilor fac parte si ardeii iuti care sunt nelipsiti la ciorbe sau alte mancaruri delicioase. Desi poate la prima vedere murarea ardeilor iuti pare un procedeu dificil, situatia este tocmai invers. Prepararea acestora nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute, iar rezultatul va fi delicios.
De ce ingrediente ai nevoie:

  • 1 kg de ardei iuti
  • O lingurita de boabe de mustar
  • O lingurita de zahar
  • 2 litri de apa
  • 2 litri de otet
  • Sare dupa gust.

Cum se prepara:

  • Se pune o oala pe foc si se amesteca bine apa si otetul, boabele de mustar, zaharul si sarea. Se dau cateva clocote, dupa care se lasa la racit.
  • Se spala bine ardeii cu apa rece.
  • Borcanele se sterilizeaza in cuptorul incins pentru cateva momente, iar dupa ce s-au racit, se adauga ardeii in picioare si printre ei, cateva boabe de mustar.
  • Se toarna apoi amestecul racit pana la gura borcanului, dupoa care se sigileaza foarte bine si se pun in camara .

Cum se servesc:

  • Ardeii murati merg foarte bine la ciorbe, dar se pot servi, dupa preferinte , si la alte mancaruri.



Te mai poate interesa:

Castraveti murati in otet

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare