Dulceturi & Conserve

#dulceata rosii # retete rosii #retete dulceata

Dulceata de rosii. Un deliciu culinar. Reteta este super usoara

Chiar daca pare ciudata la prima vedere, dulceata de rosii este un adevarat deliciu. Are un gust aparte si, in plus, se prepara si foarte usor. Este savuroasa si iti vei impresiona cu siguranta familia si invitatii cu acest preparat.

Ingredientele de care ai nevoie pentru dulceata de rosii:

  • 700 g rosii cherry
  • 600 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • busuoic, menta, dupa gust

Cum se prepara dulceata de rosii

Spala bine rosiile cherry, apoi taie-le pe jumatate. Pune-le intr-un vas si adauga peste ele zaharul si zeama de lamaie. Lasa-le la frigider peste noapte. A doua zi cand zaharul s-a topit si rosiile au lasat suficient suc, strecoara zeama si pune-le intr-o oala pe foc. Lasa-le sa dea in clocot 5 minute. Opreste focul si indeparteaza coaja rosiilor. Pune din nou dulceata pe foc si las-o sa fiarba 10 minute. Opreste focul si las-o sa se raceasca complet, acoperita cu o carpa umeda.

Cum se fierbe dulceata de rosii

A doua zi, mai fierbe o data dulceata inca 10 minute. Las-o sa se raceasca, dar nu de tot. Cat este calda, pune-o in borcane sterilizate si inchide-le ermetic.

Dupa cateva ore sau a doua zi, mai fierbeti dulceata inca 10 minute. Dupa ce ati oprit focul, lasati dulceata sa se raceasca putin, dar nu de tot.

Dulceata de rosii poate fi servita ca desert ori ca aperitiv pe bruschete cu parmezan ras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului