Dulceturi & Conserve

#portocale #dulceturi #marmelada #conserve #marmelada portocale

Marmelada de portocale

Marmelada de portocale este usor de preparat, aromata si cremoasa. Este ideala pentru prajituri si clatite.


Ingrediente pentru marmelada de portocale

  • 5 portocale
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 6 cani de apa
  • 2 kg zahar


Cum se prepara marmelada de portocale

Spala bine portocalele si lamaia si taie apoi portocalele in felii subtiri. Adauga feliile intr-o cratita, impreuna cu sucul si zeama de lamaie. Amesteca usor, adauga si apa si lasa la foc mare timp de 10 minute.

Dupa ce apa incepe sa fiarba, da focul mai mic si lasa timp de 40 de minute. Amesteca din cand in cand.

Intr-o cratita, cu apa fierbinte, sterilizeaza borcanele, timp de 20 de minute. Stinge apoi focul si lasa borcanele asa pana cand marmelada este gata.

Cand marmelada capata consistenta dorita, toarna in borcanele bine uscate.


Cum se serveste marmelada de portocale

Marmelada de portocale se serveste la micul dejun cu paine prajita si unt sau se poate folosi la prepararea prajiturilor.

Sursa foto: washingtonsgreengrocer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare