Dulceturi & Conserve

#zacusca #fasole #gogogsari

Zacusca cu fasole

Zacusca cu fasole are un gust special si este ideala ca gustare in anotimpul rece. Aceasta zacusca se poate prepara atat din fasole cu boabe albe, cat si din fasole cu boabe rosii.
 

Ingrediente pentru zacusca cu fasole
 

  • 1 kilogram fasole uscata
  • 2 kilograme gogosari
  • 1 kilogram ceapa
  • 1 kilogram morcovi
  • 2 conopide
  • 1 litru ulei
  • usturoi
  • marar
  • sare
  • piper.


Cum se prepara zacusca cu fasole
 

Taie ceapa si gogosarii solzisori si caleste-i in putin ulei incins. Adauga si morcovii dati pe razatoare. Fierbe bine fasolea. Cand a fiert da-o prin masina de tocat . Adauga si fasolea in compozitia cu ceapa si ardei. Fierbe compozitia putin si pune si conopida desfacuta in buchetele.

Lasa compozitia sa fiarba timp de 20 de minute. Amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Adauga usturoiul taiat felii, sarea, piperul si mararul. Cand zacusca este gata, toarn-o in borcane. Fierbe apoi borcanele cateva minute in bain-marie.
 

Cum se serveste zacusca cu fasole
 

Zacusca cu fasole se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare