Pentru ca sezonul capsunilor este pe final, ar trebuie sa facem aprovizionarea cu cateva borcanele de dulceata , pe care sa le savuram pana anul viitor, cand fructele proaspete se vor gasi din nou peste tot.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 1 kg de capsuni
- 700 gr zahar
- Zeama de la doua lamai
- 2 cubulete de unt.
Cum se prepara:
- Spala bine capsunile, curata-le de codite si taie-le in jumatate.
- Pune capsunile intr-o oala incapatoare si toarna zaharul peste ele si introdu oala in frigider pentru 5 – 6 ore.
- Dupa orele petrecute la frigider, oala se pune pe aragaz, la foc mediu.
- Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet (cam dupa 10 minute de fierbere) adauga sucul de lamaie, amesteca bine cu o lingura de lemn timp de 8 – 10 minute.
- Adauga apoi cubuletele de unt, amesteca repede, iar dupa ce acestea s-au topit, opreste aragazul si lasa compozitia la racit timp de 20 de minute.
- Dupa ce dulceata s-a racit, aceasta se adauga in borcanele. Recipientele cu dulceata se tin la loc uscat si racoros.
Cum se serveste:
- Dulceata de capsuni se serveste ca atare, pe biscuiti sau pe paine cu unt, la micul dejun.