Feluri principale

#tofu #retete de post #broccoli

Broccoli cu tofu, pentru o cina usoara si delicioasa, de post

Ne aflam in plin pot, iar aceasta perioada este numai buna pentru a beneficia de gustul savuros al legumelor, dar si pentru a pregati mese usoare, rapide si gustoase, dar si hranitoare in acelasi timp. Pentru o cina rapid, sau chiar pentru masa de pranz, de la pachet, poti pregati aceasta reteta de blroccoli usor calit, cu tofu. 

Ingrediente

  • 300g broccoli proaspat (sau congelat)
  • 100g tofu (orice aroma preferi)
  • Doua lingurite ulei de masline
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Zeama de lamaie dupa gust¬†
  • sare
  • piper

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Taie broccoli in buchetele mici, ca pentru o imbucatura. Ai grija sa fie cat de cat egale ca dimensiune. Adauga peste acestea sare, piper si o lingurita de ulei de masline si amesteca bine. Pune totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adauga tava in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand observi ca s-a rumenit usor. Cat este inca fierbinte, presara putina coaja de lamaie pe deasupra.

In timp ce broccoli se coace, taie tofu in felii de aproximatv un 1 cm grosime. Preseaza bine cu servetel de hartie pentru a scoate toata zeama din acesta si pentru a obtine o suprafata uscata. Unge apoi bucatile de tofu cu uleiul ramas si adauga-le intr-o tigaie incinsa. Rumeste-le bine pe ambele parti si scoate-le pe o farfurie.

Intr-un bol incapator adauga broccoli-ul cald. Presara peste cateva picaturi de zeama de lamaie si amesteca bine. Lamaia ii va da un gust mult mai bun. Taie feliile de tofu fumenite in cubulete si adauga-le peste broccoli. Serveste imediat.

Poti servi totul cu o garnitura de orez.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare