Surprinde-ti familia cu o masa de pranz savuroasa la care sa le servesti o ceafa de porc in foietaj, foarte delicioasa. Desi vei sta mai mult timp in bucatarie pentru a o prepara, rezultatul va fi unul incantator si apreciat de intreaga familie.
Ingrediente pentru ceafa de porc in foietaj:
- 1 bucata ceafa de porc
- 400 g foietaj
- 250 g kaiser
- 2 cepe
- unt
- 2 oua
- 1 pahar vin alb sec
- putin lapte
- 1 legatura patrunjel
- boia dulce sau iute
- coriandru
- susan
- sare si piper
Cum se prepara ceafa de porc in foietaj:
Condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper, coriandru si boia. Topeste intr-o cratita untul si rumeneste bine carnea pe ambele parti, apoi scoate carnea de porc si inabuse in acelasi unt ceapa taiata marunt si kaiserul cubulete.
Apoi adauga peste vinul si lasa-le sa mai fiarba putin. Dupa ce au fiert, ia-le de pe foc si adauga verdeata taiata marunt si un ou, apoi amesteca bine.
Intinde foia de aluat si adauga jumatate din compozitie, iar la mijloc asaza carnea, apoi acopera cu aluat, incat sa fie bine inchisa. Unge aluatul cu ou amestecat cu o lingura de lapte, apoi pune-l la cuptor 20 de minute.
Cum se serveste ceafa de porc in foietaj:
Ceafa de porc in foietaj se serveste rece, ca atare, sau cu o salata de legume proaspete.
Sursa foto: bucataras.ro