Curcanul cu migdale este un preparat usor de realizat si foarte gustos. Este potrivit pentru mesele cu multi invitati. Acest preparat nu necesita cheltuieli majore, deoarece il poti pregati cu legumele pe care le ai prin frigider. Se serveste cald, cu orez fiert .
Ingrediente pentru curcan cu migdale
- 8 grame amidon
- 250 ml supa de pui
- 60 ml apa
- 30 ml sos de soia
- 450 grame piept de curcan, taiat in cubulete
- 20 ml ulei de rapita
- 120 grame telina tocata
- 2 morcovi tocati
- 3 cepe tocate
- 50 grame ciuperci tocate
- 2 cepe verzi tocate
- 2 catei de usturoi, tocati
- 60 grame migdale prajite
- orez fiert
- 5 grame zahar
- sare
- piper.
Cum se prepara curcanul cu migdale
Intr-un bol amesteca amidonul cu supa de pui , apa, sosul de soia, zaharul, sarea si piperul. Intr-o tigaie mare prajeste carnea de curcan in ulei de masline.
Cand carnea este prajita, ia-o de pe foc. In aceeasi tigaie caleste telina, morcovul, ceapa, ciupercile, ceapa verde si usturoiul, timp de 5 - 10 minute. Adauga carnea de curcan si amesteca bine.
Toarna si supa de pui. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert cateva minute pana cand sosul se intareste.
Cum se serveste curcanul cu migdale
Aseaza mancarea pe un platou. Presara deasupra migdalele prajite. Serveste cu orez fiert.