Daca vrei sa faci un preparat pe gustul tuturor, pregateste degetele crocante de pui. Arata senzational, sunt foarte gustoase si se vor manca rapid. Serveste-le cu un sos condimentat.
Ingrediente pentru degetele de pui la cuptor
- 2 cani lapte batut
- 2 catei usturoi, tocati
- 1 lingura sos ardei iute
- 1 lingurita sare kosher
- 1 lingurita piper negru macinat
- 900 gr piept de pui dezosat, fara piele
- 1 pachet biscuti cu susan
-
6 linguri unt nesarat, moale.
Cum se prepara degetelele de pui la cuptor
Amesteca laptele cu usturoiul, sosul iute, sarea si piperul. Taie pieptul de pui drept, in bucati de 1-2 cm, ca niste degetele. Adauga carnea in compozitia de lapte si las-o la marinat 2 ore in frigider. O poti lasa astfel maxim 12 ore.
Zdrobeste biscuitii crocanti din susan si amesteca-i cu unt. Scoate puiul din marinata si da-l prin compozitia de unt si biscuiti. Pune-l apoi intr-o tava unsa cu ulei si da-l la cuptor 25 de minute la 220 grade Celsius, pana cand devine crocant si auriu.
Cum se servesc degetelele de pui la cuptor
Se servesc cu un sos iute sau un sos dulce-acrisor , cu sosuri de rosii, maioneza sau smantana.
Sursa foto: bestfoods.com