Feluri principale

#delicatese #homar #cozi homar #retete homar

Delicatese pentru weekend: cozi fripte de homar

Cozile crocante de homar sunt un preparat delicios pe care orice iubitor de peste si fructe de mare il va adora!

Ingrediente pentru cozi crocante de homar

  • doua cozi de homar
  • 1/2 cana de unt topit
  • 1/2 lingurita de boia de ardei
  • sare
  • piper alb macinat
  • o lamaie

Cum se prepara cozile fripte de homar

Incalzeste gratarul electric si asaza cozile de homar pe o bucata de hartie de copt. Cresteaza carcasa lor pe lungime si asezoneaza carnea cu untul topit, cu boia, cu sare si piper dupa gust. Frige-le pe gratarul electric timp de 5-10 minute, pana cand se rumenesc si capata o culoare maronie, opaca.

Cum se servesc cozile fripte de homar

Cozile fripte de homar se servesc calde, alaturi de felii de lamaie. Daca iti doresti o garnitura pentru ele, poti opta pentru orez sau fasole verde gatita la aburi. Sosurile potrivite pentru acest preparat sunt cel de usturoi si sosul cocktail.

Sursa foto: flowercityfoodie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare