Feluri principale

#dovleac #retete #dovleac la cuptor

Dovleac la cuptor

Dovleacul la cuptor este gustos, cremos si cald, ideal pentru zilele racoroase de toamna. Se prepara usor si se serveste cu salata verde.

Ingrediente pentru dovleacul la cuptor


1 kg dovleac taiat in cubulete
1 ceapa tocata
300 ml supa de pui
5 morcovi rasi
200 grame mozzarella
50 grame unt
1 ardei iute tocat
salata verde
rucola
sare
piper.

Cum se prepara dovleacul la cuptor

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o cratita fierbe apa cu sare. Adauga dovleacul si ceapa si fierbe pana cand se inmoaie. Scurge apoi bine.

Intr-un bol amesteca dovelacul si ceapa cu supa de pui, smantana, morcovii, mozzarela, untul si ardeiul iute. Asezoneaza cu sare si piper.

Toarna amestecul intr-o tava si da la cuptor pentru 45 de minute.

Cum se serveste dovleacul la cuptor

Dovleacul la cuptor se serveste cu o salata preparata din salata verde, rucola si zeama de lamaie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare