Feluri principale

#spuma #foie gras #retete foie gras #lichior de oua

Foie gras cu spuma de lichior de oua

Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu un preparat rafinat si foarte gustos, poti opta pentru un foie gras cu spuma de lichior de oua. Se pregateste repede si are un gust deosebit.


Ingrediente pentru foie gras cu spuma de lichior de oua:

  • 4 felii de foie gras de gasca a cate 90 g fiecare
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • 50 g ghimbir
  • 20 g zahar
  • 200 ml lichior de oua
  • 4 albusuri


Cum se prepara foie gras-ul cu spuma de lichior de oua:

Taie ghimbirul in fasii subtiri, opareste-l de patru ori, scurge-l bine de apa si pune-l intr-o craticioara impreuna cu zaharul si fierbe-l pana sa formeaza un sirop gros.

Intr-un bol separat, mixeaza ouale si lichiorul de oua cu o picatura de otet balsamic. Apoi, pune vasul putin la bain-marie, pentru a-l mentine cald.

Intr-o tigaie de fonta unsa cu putin unt rumeneste putin ficatul pe ambele parti, apoi pune-l la cuptor pentru 5 minute.


Cum se serveste fois gras-ul cu spuma de lichior de oua:

Foie gras-ul cu spuma de lichior de oua se serveste cald, cu o picatura de otet balsamic, cu legume si verdeata.

Sursa foto: luxul.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.