Feluri principale

# retete de mici # retete de mititei #mititei #gratar

Incepe sezonul gratarelor. Cele mai bune retete de mititei

Odata cu 1 Mai odinioara muncitoresc se deschide oficial sezonul gratarelor. Fie ca le faceti in locuri special amenajate, fie ca aveti o curte in care va puteti intalni cu familia ori prietenii, mititeii sunt mereu vedetele gratarului.

Cum prepari cei mai buni mititei

Carnea de mici se gaseste de acum in orice magazin, insa cei mai buni si sanatosi raman cei facuti in casa. Iti propunem cateva retete celebre de mici, cu care vei putea lua prin surprindere pe toata lumea. Trebuie sa stii ca amestecul se prepara cu cel putin trei zile inainte ca micii sa ajunga pe gratar.

Retete de mici. Mititei ca la Caru’ cu bere

Carnea de vaca din zona gatului, cu tot cu grasime, se da de doua ori prin masina de tocat; daca mai este nevoie, se adauga 100-150 de grame de seu de oaie sau de vaca pentru fiecare kilogram de carne.

Se prepara o zeama de oase - 500 gr de oase pt fiecare kilogram de carne - care se foloseste cand carnea tocata este amestecata cu condimentele si mirodeniile si cu bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Cand toata zeama a fost incorporata, se adauga usturoiul pisat si totul se da la rece pana a doua zi. Mujdeiul de usturoi se prepara cu apa calduta - o capatana de usturoi la un kilogram de carne - si se adauga in amestec doar zeama

Retete de mici. Mititei ca la Cocosatu'

Ai nevoie de carne de vita, piper macinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anason stelat, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, ulei, usturoi.

Se fierbe o zeama de oase de vita cu maduva, cu care va fi framantata carnea tcata, impreuna cu condimentele si zeama de lamaie. Totul se da la rece pentru o zi, apoi se framantata din nou, iar amestecul se mai da pentru o zi la frigider sau chiar la congelator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare