Daca iti place lasagna dar vrei sa incerci ceva nou, fa o lasagna de spanac si ciuperci . Este un preparat delicios, gata cam intr-o ora.
Ingrediente pentru lasagna de spanac si ciuperci
- 220 grame foi de lasagna
- 1 cana ceapa taiata marunt
- 1 ½ catei de usturoi tocati
- 1 cana ciuperci proaspete, taiate
- 1 lingura ulei de masline
- 450 grame frunze de spanac
- ½ linguri condimente italienesti
- ¼ linguri nucsoara rasa
- 1 cana branza ricotta
- ¼ cana branza mozarella
- ½ de borcan sos pentru spaghete
Cum se prepara lasagna de spanac si ciuperci
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Pune intr-o tigaie ceapa, usturoiul, ciupercile si uleiul si soteaza 4 minute. Adauga frunzele de spanac, condimentele italienesti si nucsoara. Mai tine pe foc 4 minute.
Pune branzeturile intr-un castron si amesteca. Adauga peste ele sosul de spaghete si amesteca bine.
Peste un strat de foi pentru lasagna pune amestectul de spanac. Apoi, peste el, un strat de amestec de branza. Aseaza al doilea strat de foi de lasagna. repeta procedura. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie facut doar dintr-o foaie de lasagna. Il poti unge cu resturi din sosul pentru spaghete si sa imprastii niste mozarella rasa pe el.
Baga-l la cuptor 35 de minute.
Cum se serveste lasagna de spanac si ciuperci
Se serveste calda.