Feluri principale

#retete oua #oua umplute #sos bechamel

Oua umplute cu carne si sos bechamel. Sunt delicioase

Vrei sa iti surprinzi musafirii cu un preparat inedit si savuros? Iti prezentam o reteta de oua umplute cu carne si sos bechamel absolut delicioase. Daca adaugi peste ele si branza rasa vor fi un adevarat deliciu, iar invitatii tai vor fi incantati si dornici sa afle reteta.

 

Ingrediente - pentru patru persoane:

  • 8 oua
  • 250g carne tocata de porc, carne de vita sau carne mixta
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100ml sos de rosii
  • 100ml vin alb
  • 200g de branza rasa
  • Sare si piper
  • Ulei de masline

Pentru sosul bechamel:

  • 500ml lapte
  • 45ml ulei
  • 45g faina
  • 1 lingurita de nucsoara
  • Sare si piper

Mod de preparare

Pune ouale la fiert intr-o oala si lasa-le aproximativ 10 minute. Lasa-le apoi sa se raceasca si taie-le pe jumatate. Separa galbenusurile si albusurile. Piseaza galbenusurile si pune-le deoparte. Pregateste apoi sosul bechamel. Intr-o alta cratita si la foc mediu, punem uleiul si faina si amestecam timp de 1 minut. Adaugati aproximativ 200 ml de lapte, amestecand, pana obtineti o masa densa omogena.

Adauga inca 200 ml de lapte si amesteca din nou, pana cand aluatul devine omogen, putin mai lichid. Repetam ​​procesul cu laptele ramas si, in cele din urma, adaugam nucsoara. Saram si piperam si amestecam din nou totul.

Este timpul sa pregatesti sosul pentru ouale umplute cu carne tocata la cuptor. Intr-o tigaie mare, la foc mediu, adaugati un strop de ulei. Cand este fierbinte, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt. Sare si piper si gateste aproximativ 10 minute, amestecand cu o lingura din cand in cand.

Cand usturoiul si ceapa s-au rumenit, adaugati sosul de rosii si vinul alb, si amestecati totul bine. Se lasa sa gateasca 1 minut, alcoolul din vin se evapora. Adaugam galbenusurile puse deoparte si carnea tocata. Cu o furculita, maruntim carnea si amestecam totul din nou. Lasati sa gateasca aproximativ 5 minute. Ulterior, scoatem de pe foc si il lasam sa se odihneasca inca 5 minute.

Intr-o tava de copt, pune sosul bechamel pana cand fundul este bine acoperit. Asezam albusurile repartizate uniform si le umplem cu amestecul din tigaie. Adaugam sosul bechamel care ne-a mai ramas si presaram deasupra branza rasa. Asezam tava in cuptor, incalzita anterior la 200 ° C. Se lasa la gratinat 5 minute, se scoate si se serveste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare