Feluri principale

#peste #bere #sos #aluat #cartofi #lamaie

Peste in aluat de bere cu cartofi

 

Pestele in aluat de bere cu cartofi copti este o mancare delicioasa. Se prepara destul de repede si este foarte satios. Se serveste cald, cu cartofi copti, sos tartat si felii de lamaie. Mi poti asezona si cu sare marina

 

Ingrediente pentru pestele in aluat de bere

 

  • 4 cartofi mari, curatati
  • 20 ml ulei de masline
  • 230 grame faina
  • 1 ou, batut
  • 375 ml bere rece
  • ulei vegetal
  • 250 grame fileuri de peste
  • felii de lamaie
  • sare
  • piper.

 

Pentru sosul tartar :

 

  • 1 galbenus
  • 10 ml suc de lamaie
  • 20 grame mustar
  • 250 ml ulei de masline
  • 20 grame capere
  • 8 castraveciori, tocati
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 legatura marar tocat
  • 1 ceapa mica tocata
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara pestele in aluat de bere

 

Incalzeste cuptorul. Unge o tava cu putin ulei si tapeteaza cu hartie de copt. Aseaza pe tava cartofii taiati in felii groase. Stropeste cu ulei de masline. Da tava la cuptor pentru 40 de minute. 

Intre timp, intr-un bol amesteca faina cu oul. Adauga treptat berea. Amesteca continuu pana obtii un aluat omogen. Asezoneaza cu sare si piper. Acopera si da aluatul la frigider pentru 30 de minute. 

Pentru sosul tartar, amesteca galbenusul cu sucul de lamaie si mustarul. Amesteca bine, pana cand compozitia se intareste. Adauga apoi treptat si uleiul, pana cand compozitia devine cremoasa. Transfera crema intr-un bol. Adauga capere, castraveciorii tocati, ceapa verde, patrunjelul, mararul si ceapa. Amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper. 

Intr-o tigaie pune la incins uleiul vegetal. Tavaleste fileurile de peste in aluat. Adauga pe rand fileurile de peste in uleiul incins. Lasa sa se prajeasca timp de 4-5 minute. Scurge apoi pestele pe prosoape din hartie. 

 

Cum se serveste pestele in aluat de bere

 

Peste in aluat de bere se serveste cu cartofi copti, sos tartat si felii de lamaie. 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.