Feluri principale

#reteta peste # preparare peste #peste

Pestele, alimentul care NU trebuie sa lipseasca de pe masa de Revelion! Cum sa-l prepari

Una dintre principalele traditii de Revelion spune ca de pe masa nu trebuie sa lipseasca pestele. Acesta trebuie consumat in noapte dintre ani, indiferent de tip sau de modul de preparare.

Se spune ca cei care consuma peste de Revelion vor trece in noul an “ca pestele prin apa”, fiind aparati astfel de ghinioane si necazuri.

In unele zone se spune ca pestele trebuie asezat intreg pe farfurii si consumat tot, in caz contrar norocul se fragmenteaza. 

Tot de Revelion trebuie sa consumi legume verzi, precum broccoli, deoarece se spune ca aceste este simbolul sanatatii.

Peste la cuptor cu garnitura de broccoli si lamaie

Pentru ca pestele nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta, ti-am pregatit o reteta simpla si rapida pe care sa o prepari in acest an.

Ingrediente:

Pentru peste:

  • 2-3 pastravi mai mici (sau mai multi, in functie de numarul de invitati)
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2-3 boabe ienibahar
  • Boabe de piper
  • ½ borcan de rosii uscate
  • Un pahar de vin alb
  • Un pahar de apa
  • Sare
  • O lamaie
  • 4-5 catei de usturoi

Pentru garnitura de broccoli

  • 250 g broccoli
  • O lamaie
  • Un catel de usturoi mai mare sau 2 mai mici
  • Sare
  • Un cub de unt

Cum se prepara

Spala bine pestele. Curata lamaia de coaja si tai-o felii. Adauga felii de lamaie in peste, iar feliile care mai raman, pune-le pe langa peste, in tava.

Printre pesti adauga rosiile uscate, scaose din borcan. Poti pune si o lingurita – doua din uleiul in care acestea sunt conservate. Daca prepari cantitate dubla, poti pune toate rosiile.

Taie cateii de usturoi in jumatati si adauga-I printre pesti. Adauga restul ingredientelor si da tava la cuptorul incins pana cand pestele este bine patruns.

Pentru garnitura de broccoli, pune la fiert o oala cu apa. Adauga broccoli in apa si fierbe-l aldente.

Separat, intr-o tigaie incapatoare, adauga untul, usturoiul tocat foarte marunt, si coaja rasa de la jumatate de lamaie. Pune totul pe aragaz si amesteca in continuu, pana cand usturoiul incepe sa sfaraie si sa-si lase parfumul imbietor. Adauga broccoli-ul fiert si sare dupa gust si caleste totul foarte bine. La final toarna peste putina zeama de lamaie si amesteca totul foarte bine. Stinge focul. Serveste pestele cu garnitura preparata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului