Feluri principale

#cartofi #usturoi #piure de cartofi

Piure de cartofi cu usturoi

Daca iti place piureul de cartofi , poti sa-l aromezi cu diverse ingrediente, precum usturoi si parmezan . Astfel, preparatul este mai satios si mai gustos.


Ingrediente pentru piure de cartofi cu usturoi

 

  • 7 cartofi decojiti, taiati cubulete;
  • 6 catei usturoi, decojiti;
  • 1/2 cana lapte degresat;
  • 1/4 cana branza parmezan ras;
  • 2 linguri unt;
  • 1/2 lingurite sare;
  • 1/8 lingurita piper.


Cum se prepara piureul de cartofi cu usturoi


Pune cartofii si usturoiul intr-o cratita, acopera-i cu apa si lasa-i la fiert pana cand dau in clocot. Da focul mai mic si tine-i la fiert cam 20 de minute. Scurge-i bine, apoi pune cartofii si usturoiul intr-un castron si piseaza-i pana cand obtii un piure.

Adauga sarea, piperul, untul, branza si laptele. Amesteca folosind un mixer, pentru omogenizare.


Cum se serveste piureul de cartofi cu usturoi

Se serveste ca atare sau cu fripturi.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.