Feluri principale

#ciuperci #pui # retete pui #retete ciuperci

Pui cu ciuperci si vin

Puiul cu ciuperci si vin este usor de preparat si foarte gustos. Se serveste cald, cu patrunjel tocat. Este ideal pentru mesele in familie.


Ingrediente pentru puiul cu ciuperci si vin

 

  • 800 grame piept de pui taiat in cubulete
  • 400 grame arpagic
  • 50 ml ulei
  • 500 grame ciuperci
  • 1 fir de praz
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml supa de pui
  • 100 grame smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • cimbru proaspat
  • sare
  • piper


Cum se prepara puiul cu ciuperci si vin


Asezoneaza carnea de pui cu sare si piper. Incinge o cratita si prajeste puiul pana se rumeneste frumos. Scoate carnea pe un platou. In aceeasi tigaie caleste prazul. Adauga ciupercile si arpagicul si lasa pe foc 10 minute.

Adauga apoi vinul, smantana, supa de pui, cimbrul si jumatate de patrunjel. Amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga si bucatile de pui, acopera cu un capac si lasa sa fiarba timp de 30 de minute.


Cum serveste puiul cu ciuperci si vin


Puiul cu ciuperci si vin se serveste ca atare, cu patrunjel tocat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare