Feluri principale

#ulei de susan #miel #retete paste #retete miel #pulpa miel #pulpa umpluta

Pulpa umpluta de miel

Pulpa umpluta de miel este o reteta de origine irlandeza, perfecta pentru masa de Paste!

Ingrediente pentru pulpa umpluta de miel

  • o pulpa de miel de 2-2,5 kg, dezosata
  • 280 g de spanac proaspat
  • 170-180 g de branza de capra
  • 2 lingurite de seminte de pin
  • 1 ceasca de faina
  • 1 lingura de sare
  • 2 lingura de piper negru macinat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de seminte de fenicul
  • 1 lingura de ulei de susan

Cum se prepara pulpa umpluta de miel

Taie pulpa de miel astfel incat sa fie intinsa pe o suprafata cat mai mare, pentru a putea sa o rulezi ulterior. Condimenteaz-o cu sare si piper dupa gust si intinde peste ea frunzele spalate de spanac si branza de capra. Presara semintele de pin si ruleaza pulpa de miel ca intr-un cilindru. Leag-o cu ajutorul unei sfori speciale pentru gatit.

Amesteca faina cu sarea, piperul, cimbrul si semintele de fenicul si imbraca rulada in acest amestec. Incalzeste uleiul de susan si unge pulpa de miel cu acesta. Gateste pulpa de miel in cuptorul incins la 200 de grade timp de 40 de minute. Dupa ce s-a scurs acest timp, acoper-o cu folie de aluminiu si mai las-o la copt 10-15 minute, la o temperatura de 65 de grade.

Cum se serveste pulpa umpluta de miel

Serveste preparatul cu o salata de cruditati alaturi sau cu usturoi verde.

Sursa foto: channel4.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului