Feluri principale

# retete peste #crap la cuptor #crap in sos de vin #reteta crap

Reteta pentru Duminica Floriilor: crap la cuptor cu sos de vin, o tentatie pentru orice gurmand!

Crapul la cuptor cu sos de vin este o reteta delicioasa si usor de facut, dar si foarte sanatoasa.

Ingrediente pentru crap la cuptor cu sos de vin

  • 1,5 kg crap (de preferat 1 singur peste)
  • 1 ceasca de ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de bulion
  • o rosie
  • piper boabe
  • sare

Cum se prepara crapul la cuptor in sos de vin

Dupa ce ai curatat pestele, cresteaza-l in cateva locuri, sareaza-l si lasa-l sa se "odihneasca" timp de o jumatate de ora.

Pregateste un sos din ulei, usturoiul taiat marunt, vin si bulion. Asaza crapul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acopera-l cu sos, presara boabele de piper peste el si decoreaza-l cu rosia taiata felii.

Coace-l in cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de o ora, pana cand se rumeneste.

Cum se serveste crapul la cuptor in sos de vin

Crapul la cuptor in sos de vin se serveste cald si se potriveste de minune cu orice combinatie de legume gatite la cuptor, la aburi sau in wok.

Sursa foto: foodmojos.blogspot.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.