Feluri principale

#retere de 1 decembrie #friptura de porc #1 decembrie #piersici

Reteta de 1 Decembrie: friptura de porc cu piersici

Friptura de porc cu piersici poate constitui o alegere potrivita pentru masa de 1 Decembrie. Acest fel de mancare este gustos si inedit, potrivit pentru cei care isi doresc ceva nou.


Ingrediente pentru friptura de porc

 

  • 3 cani piersici decojite, taiate;
  • 1 cana vin alb sec;
  • 1/4 cana zahar;
  • 1 lingurita sare;
  • 1/4 lingurita piper negru macinat;
  • 2 linguri otet din vin alb;
  • 2 linguri ;
  • 1 lingurita praf chili;
  • 1/2 lingurita paprika;
  • 1/2 lingurita piper rosu macinat;
  • 6 cotlete de porc;
  • 6 piersici, taiate pe jumate, fara sambure.


Cum se prepara friptura de porc


Amesteca piersicile cu vinul si zaharul. Fierbe-le sa dea in clocot, acopera, da focul mai mic si fierbe 25 de minute. Ia capacul si fierbe 5 minute. Pune amestecul intr-un blender si paseaza. Adauga 3/4 lingurita sare, 1/8 lingurita piper negru, otet, otetul din vin, molasa , chili-ul, paprika si piperul rosu. Paseaza din nou cu blenderul si apoi lasa compozitia sa stea 5 minute.

Pune jumatate din aceasta compozitie intr-o punga de plastic. Adauga carnea de porc, inchide punga, agita si da la frigider intre 30 de minute si 4 ore.

Pune carnea pe gratar, pune sare si piper, apoi las-o 10 minute. Unge-o cu restul de sos in primele 6 minute.


Cum se serveste friptura de porc


Se serveste calda.

Sursa foto: blogs.rep-am.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.