Ingrediente pentru conopida rumenita cu ciuperci
- o conopida mare
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/2 ceasca de apa
- 1 ceapa
- 1 ceasca de ciuperci proaspete
- 3 felii de branza Havarti
Cum se prepara conopida rumenita cu ciuperci
Taie conopida in 4 parti aproximativ egale, dupa ce ai indepartat cotorul si frunzele. Prajeste bucatile de conopida intr-o tigaie in care ai incins o lingura de ulei, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-o alta tigaie, caleste ceapa tocata marunt in uleiul ramas, timp de 2 minute. Adauga ciupercile si soteaza-le 10-15 minute alaturi de ceapa.
Asaza conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt si acoper-o cu sosul de ciuperci si ceapa si cu cele 3 felii de branza. Coace-o in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 2-3 minute, pana cand se topeste branza.
Cum se serveste conopida rumenita cu ciuperci
Conopida rumenita cu ciuperci se serveste calda. Poate fi asociata cu o salata de rucola cu rosii cherry: merg de minune cu branza daneza.
Sursa foto: jaxhouse.com