Feluri principale

#conopida #retete ciuperci #retete conopida #conopida cu ciuperci

Reteta savuroasa si usoara: conopida rumenita cu ciuperci

Conopida rumenita cu ciuperci este o reteta delicioasa si usoara, care poate fi adaptata si pentru un meniu vegetarian, prin eliminarea unui singur ingredient: branza.

Ingrediente pentru conopida rumenita cu ciuperci

  • o conopida mare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 ceasca de apa
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de ciuperci proaspete
  • 3 felii de branza Havarti

Cum se prepara conopida rumenita cu ciuperci

Taie conopida in 4 parti aproximativ egale, dupa ce ai indepartat cotorul si frunzele. Prajeste bucatile de conopida intr-o tigaie in care ai incins o lingura de ulei, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-o alta tigaie, caleste ceapa tocata marunt in uleiul ramas, timp de 2 minute. Adauga ciupercile si soteaza-le 10-15 minute alaturi de ceapa.

Asaza conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt si acoper-o cu sosul de ciuperci si ceapa si cu cele 3 felii de branza. Coace-o in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 2-3 minute, pana cand se topeste branza.

Cum se serveste conopida rumenita cu ciuperci

Conopida rumenita cu ciuperci se serveste calda. Poate fi asociata cu o salata de rucola cu rosii cherry: merg de minune cu branza daneza.

Sursa foto: jaxhouse.com

 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.