Feluri principale

#orez #fructe de mare #risotto #risotto cu fructe de mare #orez cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare este un preparat satios si cremos, foarte aromat si gustos. Pentru acest risotto ai nevoie de produse de calitate. Se serveste cu patrunjel.

 

Ingrediente pentru risotto cu fructe de mare

  • 300 grame class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/midii" title="midii">midii ;
  • 200 ml apa;
  • 300 ml vin alb;
  • 800 ml supa de peste;
  • 20 ml ulei de masline;
  • 40 grame unt;
  • 1 ceapa rosie;
  • 1 catel de usturoi;
  • 350 grame orez;
  • 300 grame creveti;
  • 200 grame caracatita feliata;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • patrunjel;
  • sare;
  • piper.


Cum se prepara risotto cu fructe de mare


Intr-o oala pune la foc apa cu vinul alb si lasa pana da in clocot. Adauga midiile si acopera oala cu capac. Lasa pe foc timp de 10 minute. Scurge apoi midiile si scoate carnea din cochilii. In zeama in care au fiert midiile adauga supa de peste si lasa sa fiarba la foc mic.

Incinge uleiul de masline si jumatate din unt. Adauga ceapa rosie si usturoiul si lasa la calit cateva minute. Adauga apoi orezul si amesteca bine. Toarna putin vin si lasa sa clocoteasca pana scade. Adauga treptat si supa, pana orezul devine cremos.

Adauga in orez si crevetii si caracatita si lasa cateva minute. La final adauga si midiile, coaja de lamaie si restul de unt.
 

Cum se serveste risotto cu fructe de mare


Risotto cu fructe de mare se serveste cu patrunjel.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare