Ingrediente pentru somonul cu tomate si usturoi
- 4 bucati file de somon
- 4 rosii medii, taiate in jumatati
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 1/2 lingurita paprika
- 2 crengute de cimbru (de preferat proaspat)
- 4 catei de usturoi
Cum se prepara somonul cu tomate si usturoi
Preincalzeste cuptorul al 180oC.
Pune somonul si rosiile (cu partea taiata in sus) intr-o tava. Stropeste totul cu ulei de masline si sareaza si pipereaza dupa gust. Presara apoi paprika doar peste fileurile de somon. Presara cimbru si usturoiul deasupa.
Coace totul pana cand somonul este bine patruns si rosiile devin moi(aproximativ 8-10 minute).
Cum se serveste somonul cu tomate si usturoi
Serveste somonul cu tomate si usturoi cald, alaturi de un pahar de vin alb demisec si paine proaspata de casa.
Sursa foto: foodily.com