Sunca la gratar cu sos salsa este un preparat potrivit pentru o masa in familie sau cu prietenii. Sosul poate sa fie pregatit din timp, iar sunca se pune pe gratar doar la final . Preparatul este gata in jumatate de ceas.
Ingrediente pentru sunca la gratar cu sos salsa
- ½ cana cirese uscate, taiate
- 225 gr ananas
- 3 linguri gem de piersici
- 2 linguri coriandru tocat
- 1 lingura ardei grasi taiati
- 2 linguri suc de lamaie
- ¼ lingurita sare
- 1/8 lingurita piper
-
450 gr sunca gatita
Cum se prepara sunca la gratar cu sos salsa
Amesteca ciresele cu ananasul scurs de suc, gemul, coriandrul, ardeii, sucul de lamaie, sarea si piperul. Amesteca bine sosul, apoi da-l la frigider.
Incalzeste gratarul. Pune feliile de sunca pentru 15 minute, intorcandu-le sa se faca pe ambele parti. Cu o pensula de bucatarie, unge-le cu suc de ananas.
Cum se serveste sunca la gratar cu sos salsa
Fellile de sunca facute pe gratar se servesc cu sos salsa.